Aktuelt

VIKTIG INFORMASJON OM INFLUENSAVAKSINEN!

Influensavaksinen vil mest sannsynlig komme i uke 40-43. Vi vil oppdatere nettsiden fortløpende. Når vaksinen er her, må dere ringe oss for å avtale en time. Det blir ikke mulig med drop-in i år.

INFLUENSAVAKSINEN 2020 GIS KUN TIL PERSONER I RISIKOGRUPPENE UNDER:

 • alle fra fylte 65 år.
 • gravide etter 12. svangerskapsuke, i andre og tredje trimester. Gravide i første trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine.
 • Barn og voksne med: diabetes type 1 og diabetes type 2.
 • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt.
 • kronisk nevrologisk sykdom eller skade.
 • nedsatt immunforsvar(samt deres pårørende).
 • svært alvorlig fedme (KMI over 40).

I tillegg anbefales helsepersonell å ta vaksinen.

************

CORONAVIRUS

Fra 16. mars 2020 vil vi ha låste dører ved Askerlegene. Alle pasienter vil bli henvist til å vente i egen bil i garasje eller for de som ikke har bil på egnede plasser utenfor kontoret. Dette gjelder uavhengig av om du har symptomer på forkjølelse eller ei. Du blir hentet inn til time. 

Vi ber om at pasienter som er i god form og primært ønsker sykemelding/attest tar kontakt via nettsidene eller ringer.

Fornying av sykemeldinger samt andre legetimer som ikke krever undersøkelse eller blodprøver vil bli gjennomført primært som videokonsultasjon eller e-konsultasjon. De som alt har time vil få til sendt forespørsel om de ønsker videokonsultasjon. Pasienter som kommer for kontrolltimer som må møte på kontoret blir hentet inn etter hvert som de kommer til kontoret.

 

NB: Timebestilling på nett er p.g.a situasjonen stengt. Ring 66 75 37 30 ved ønske om time og informer om du ønsker videokonsultasjon, telefonkonsultasjon eller time med fysisk oppmøte. 

Ved alvorlig fare liv og helse ring 113.

*********

MARIA OG SVALBARD

Lege Maria Fitje Hoffmann vil ha delvis permisjon grunnet ektefelles jobb på Svalbard i perioden 2020-2023. Hun vil imidlertid hele uken være tilgjengelig for tlf-, video og e-konsultasjoner. I perioder vil hun jobbe noen dager på Askerlegene, samt i forbindelse med ferie, kurs og sykdom. Pasienter med behov for fysisk konsultasjon vil bli ivaretatt av vikarene Steffen Rothschild og Erik Råheim. Fra 1. mars 2021 vil Karine Haukaa være hovedvikar.

********

Åpningstider fra 01.09.2020:                    

Konsultasjon    

Telefontid

Mandag 09.00 – 15.00 Mandag 09.00 – 15.00
Tirsdag 08.20 – 15.00 Tirsdag 08.30 – 15.00
Onsdag 08.20 – 15.00 Onsdag 08.30 – 15.00
Torsdag 08.20 – 15.00 Torsdag 08.30 – 15.00
Fredag 08.20 – 15.00 Fredag 08.30 – 15.00

Telefonen er stengt for lunsjpause mellom 12.00-12.30 

 

*************************

OPPDATERING FRA FHI!

RISIKOGRUPPER(Se FHI sine nettsider eller kontakt oss om du er i tvil om du er i denne gruppen) skal enda vurderes for testing.

Du kan selv kontakte Corona telefonen til Asker kommune på 66 71 59 99 for testing eller for Bærum 67 50 59 99. Ved generelle spørsmål ring FHI sin telefon på 815 55 015 eller se deres nettside som har mye god informasjon: https://www.fhi.no/

Hjemmekarantene?

I hjemmekarantene? Se her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/rad-til-personer-som-er-i-hjemmekarantene/

Er du personlig i karantene har du rett på sykemelding: send en e-konsultasjon eller ring oss. Vi tilbyr også videokonsultasjon om du ønsker samtale med lege (tilbys så lenge vi har kapasitet)

***********

NYHET! VIDEOKONSULTASJONER

I forbindelse med den pågående pandemien tilbyr vi videokonsultasjoner. Dette fungerer på følgende måte: Når du ringer inn eller booker time på nett spesifiserer du i kommentarfeltet at du ønsker videokonsultasjon. Rundt tidspunktet for konsultasjonen vil du få en SMS med instruksjoner for pålogging. Vent til lege logger seg på. Denne tjenesten kan brukes med PC, MAC, Mobil eller tablet (IPad) med kamera og mikrofon. Dette fungerer både over Wi-Fi eller 4G. Betaling skjer via Vipps eller faktura.

 

Registrering av  barn i eportal:

Vi ber om at det lages egen profil på deres barn slik at alle henvendelser, timebestillinger og reseptbestillinger kommer i barnets journal og ikke foreldres journal.

 • Gå på SELVBETJENING på askerlegene.no.
 • Husk du må bruke BARNETS personnummer!
 • En av foresattes mobilnummer være registrert i barnets journal. Det er denne mobilen som får engangskoden.
 • Mobilen kan ikke være sperret for telefonsalg da tjenesten koster kr 1,-
 • Dersom barnet ikke har en e-portalkonto må dette opprettes først. Dette gjøres på askerlegene.no Får du problemer ring resepsjonen på tlf. 66753730.
 • Det kommer en  engangskode til foresattes mobil. Bruk denne for videre pålogging.
 • Nå er du inne i HOVEDMENYEN i barnets e-portal. Her kan du bestille timer, resepter, seende beskjed til sekretær (RESEPSJON)
 • OBS: på grunn av ny personvernlovgivning (GPDR) er det ikke lenger mulig å logge inn på barnet med egen BankID samt å få lest e-brev fra fastlege på barnet eller sende e-konsultasjon. Vi beklager dette. Det er fortsatt mulig å sende spørsmål og henvendelser til legen via e-kontakt i barnets navn. Beskjeden sendes da først til sekretær som kan videresende til legen. Legen kan dessverre ikke besvare denne da svaret ikke vil være synlig. Svar vil  derfor sendes enten per vanlig brev eller per telefon. Vår journalleverandør jobber med overgang til e-kommunikasjonsløsning via helsenorge.no men vi vet ikke når dette vil være på plass.

VIKTIG: Ved behov for akutt hjelp, sterke smerter, skade eller hvis du bare er i tvil, ta kontakt på telefon 66 75 37 30.